Cum am ajuns asa ??

Cum am ajuns asa ??

‘’ Dacă trăieşti numai în România, e posibil să nu-ţi dai seama că e ceva în neregulă cu lumea din jur.  Dar daca te întorci, după o vreme îndelungată, în ţară e cu neputinţă să nu fii izbit de cât de anormală e umanitatea de aici. De cât de chinuiţi sunt oamenii şi de cât de răi devin din cauza asta. Nu se poate să nu fii uluit de faptul, de pildă, că una dintre cele mai răspândite strategii de supravieţuire e mitocănia agresivă.

Cred că asta ne distinge, ca români, în lume, la ora actuală: tensiunea continuă la nivelul vieţii cotidiene. Starea continuă de explozie, care ne provoacă ulcere şi atacuri cerebrale. Conflictul generalizat al fiecăruia cu fiecare. Nu vreau să spun prin asta că suntem fundamental răi. Fireşte, ne-au împins spre asta sărăcia şi lipsa de orizont, carențele de educaţie !!?’’

Citesc acest paragraf scris de Mircea Cartarescu, (l-am gasit pe blogul “trufe si aguride.wardpress”), si realizez ca omul asta a spus in cuvinte ceea ce mai multi din noi gandim….si ma intreb “cum am ajuns asa”??

Noi romanii,harnici, veseli ,plini de umor si de dragut pentru “tot ce misca-n tara asta “….!!??

Si parca neavand raspuns la aceasta intrebare, nu caut nici daca mai avem “leac” !!

PS caut sa gasesc traducerea in alta limba a “mitocaniei agresive”!!? ..si nu prea-mi iese!! Stiti voi cum ar suna in engleza sau italiana ??

img_1086img_1156

??????????????????

Reclame

5 gânduri despre “Cum am ajuns asa ??

 1. Tare supărată mai ești.
  Nu suntem fundamental răi. Din contră. Și nu chinurile prin care trecem ne fac răi. Tensiunea vieții ne este adusă, pic cu pic, în mod deliberat, tocmai pentru a ne transforma în ceva ce nu suntem „la origine”.
  Aș da vina pe un anumit trecut, dacă nu m-aș uita le prezentul ultimilor ani. Aceeași Mărie cu altă pălărie. S-au schimbat și parte din metode, scopul rămânând același. Metisarea nu se face doar prin încrucișarea fizică a raselor, ci poate fi făcută și prin „simpatie” (a se citi în sensul medical/biologic al termenului). Ne este determinată schimbarea tocmai pentru că am fost înconjurați de „mitocănia agresivă”, cultivată cu grijă de „grădinari” pricepuți.

  Nu știu să răspund la întrebarea ta. Însă cred că, dacă îți vei păstra sufletul curat, vei reuși să depășești „hopul” acesta. Ignoră-i, căci aceasta este cea mai grea pedeapsă pentru „mitocani”.

  1. mugur dragule, „gradinarii” se ocupa in continuare de „gradina” noastra si promoveaza mitocania, ura , hulitul , injuratul si „cataratul” pe semeni ca sa ajungi in varf…. a varful rahatului ca sa zic asa (cu iertare) si sa faci ce-ti dicteaza ei!! si eu sper din 90’…! si zambesc in asteptate … dar mi-a inghetat zambetul pe buze!!😬☹️️🙃🙈

 2. Nu cred ca exista termenul respectiv, desi mitocani si agresivi se intilnesc si pe aici. Problema e ca pe nimeni nu preocupa cum ai ajuns, ci unde ai ajuns. Esti situat undeva spre topul piramidei, esti tare, de pilda Trump. Cum a ajuns si cit e de mitocan nu intereseaza pe nimeni.
  Marea majoritate a miliardarilor au un liceu terminat ca vai de mama lui si o cultura de cacat pe care oricum nu da nimeni vreo ceapa degerata, chiar dac-ar avea-o. Dar asta nu conteaza si nimeni nu-i trage de mineca. Diferenta mare in comportament consta in faptul ca milionarii de aici ii trateaza cu respect pe cei ce le umplu conturile, pe cind in Romania tratamentul e ca de la proprietar la sclav. Atitudine pe care daca ai aplica-o aici, ai cam da faliment. Probabil ca e o problema de mentalitate si de influente la nivel macro. Nu stiu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s